Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем! Внезапно ми изгасна!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем! Внезапно ми изгасна!

Здрвейте! Преди малко тъкмо паркирах пред нас, отворих капака на работещ мотор да видя защо не ми свети десния ксенон. Извадих куплунзите на кабелите на ксенона и реших да замеря с мултицета дали стига до тях ток. Размърдах без да искам кутийката с релетата зад фара и колата изгасна. Като дадох пак на контакт на таблото продължиха да светят CODE и реотанчето за подгрева. Погледнах и видях, че единия кабел на подгревната свещ беше изваден, сложих го, разкачих акумулатора за малко но нямаше ефект. Проверих всички бушони в купето, релетата изкарах-вкарах навсякъде - никое не миришеше на изгоряло. Не знам как да ги замеря точно и кое. Дайте някаква идея къде да търся проблема. Къде се намира главното реле за подгряването? Поздрави!
    Alfa Romeo 164 Super 2.5 TD '97

CODE е за имобилайзера май, ама по време на работа той не играе роля, не трябва да гасне ако чипа на имобилайзера изчезне. Пробвай за всеки случай с резервния ключ.
    Mitsubishi L200 2.5D (115 hp)
    Alfa Romeo 156 2.4 jtd (136++hp)

Comment

Бушоните могат да се видят и без да ги мериш.Ако е изгорял или прекъснал бушона на подгряването няма да запали.Алфа кода обаче незнам що свети.
      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
      Opel Astra J
      ex:
      Alfa Romeo 164 2.5TD
      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

А тез релета зад фара за какво са? На дизелката?
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
          А тез релета зад фара за какво са? На дизелката?
          Таман там е релето за управление на стоп-клапана на ГНП-то.
          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Горе- долу това ми беше мисълта.
            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
              Горе- долу това ми беше мисълта.
              С този проблем се сблъсках още като я купих тая пущина.Беше си още мома/на около 700 иляди?
              Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Ми там са три две или три релета и има пластмасов капак точно на гредата въргху десния фар. Там нещо закачих и изгасна. Какво да гледам? Как да замеря релетата?

Comment

Там където си закачил трябва да търсиш проблема . Отвори кутийката и огледай обстойно да не е мръдналa някоя кабелна обувка - `талянка е все пак . Притегни внимателно с клещи клемите на кабелните обувки да влизат трудничко и да не хлопат така да се каже и да правят лош контакт .
                  Там в кутийката с релетата се крие разковничето на загадката . Иначе кое реле там за какво е да кажат специалистите по дизелите . virus-a спомена че там е и релето за стоп клапана на ГНП-то . Може и да зачистиш със шкурка перата на клемите на релетата .
                  Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                  Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                  Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Да, оправи се. Благодаря за отговорите на отзовалите се! Имаше слаба връзка.

Comment

Първоначално публикувано от StreetGlow Покажи съобщение
                      Да, оправи се. Благодаря за отговорите на отзовалите се! Имаше слаба връзка.
                      Радваме се,ако сме помогнали.Пак заповядай
                      Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Дано не се налага да чукна на дърво. За година и половина 70 хиляди с две помпи на съединителя, предини спирачни маркучи и подгревни свещи. Пълен напред!

Comment

Working...
                        X